Need hõrgud muffinid sobivad ideaalselt kohvi kõrvale. Ise lisaksin järgmisel korral veel hakitud mandleid või pähkleid, siis saaks maitse veelgi rikkalikum. Glasuuri kohta oli retseptis öeldud, et määrida jahtunud muffinitele, siis tegelikult proovisin ühele soojale muffinile seda ka määrida ja tulemus jäi vahvam, nimelt glasuur hakkas nagu kergelt mööda kooki alla voolama.
100 g tumedat šokolaadi
100 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
1 dl kohvilikööri
5,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
Glasuur:
2 dl tuhksuhkrut
2 sl võid
2 sl likööri
Sulata šokolaad koos või ja suhkruga madalal kuumusel, sega aeg-ajalt. Lase veidi jahtuda. Klopi ükshaaval hulka munad ja siis ka liköör. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool eraldi kausis ning lisa šokolaadisegule. Tõsta tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit. Glasuuri tegemiseks sega tuhksuhkur, või ja liköör ning määri jahtunud muffinitele.
No comments:
Post a Comment