Nende kookide puhul on hea see, et nad saab valmis teha kasvõi mitu päeva varem (kuna säilivad sügavkülmas). Olen neid viimasel ajal kohe mitu korda teinud, kuna selliste palavate ilmadega on nad mõnusalt jahutavad. Kuigi küpsisesegu muffinivormi saada on paras nikerdamine ja retseptis antud küpsisekogusest minul ei piisanud (ilmselt saaks ka õhema kihi teha, aga siis võtaks see vist veel rohkem aega), on tulemus igati pingust väärt, sest maitse jääb kuninglikult kreemjas.
Põhi:
100 g kaeraküpsiseid
50 g hakitud kreeka pähkleid
50 g võid
Täidis:
120 g vaarikaid
200 g maitsestamata toorjuustu
1 purk suhkruga kondenspiima
2 dl vahukoort
Sega kokku sulatatud või, purustatud küpsised ja hakitud pähklid. Võta 10 paberist muffinivormi ja aseta need muffinipanni pesadesse. Suru küpsisesegu vormide põhja ja äärtele. Püreesta vaarikad. Vahusta toasoe toorjuust, lisa kondenspiim, vaarikapüree ja vahustatud koor, sega läbi. Tõsta segu vormidesse, pane sügavkülma ja hoia seal vähemalt 5 tundi kuni üleöö. Võta koogid välja 15-30 minutit enne serveermist ja kaunista pealt vaarikatega.
Monday, August 10, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment