Tuesday, February 18, 2014

Mannakreem marjadega

Jätkan siis Kivisaare veski lainel, seekord proovisin täistera nisumannat, kõige pealt tegime sellest putru, mis toormoosiga oli väga mõnus, tänu täisteratootele saab tulemus tervislikum ja tekstuur mõnusam. Seejärel tuli idee proovida samast tootest ka mannavahtu teha, mahla asemel kasutasin seekord hoopis marju, tänu sellele tuli kreem rikkalik ja maitse poolest selline magus-hapukas.


Mannakreem:

7,5 dl vett

5 dl punaseid sõstraid

1,5 dl suhkrut

1 dl täistera-nisumannat

Serveerimiseks:

piima

Lase vesi potis keema, lisa marjad ja keeda pehmeks. Lisa suhkur ja keeda veel paar minuti. Sõrista samal ajal pidevalt segades juurde manna. Keeda pidevalt segades umbes 7-10 minutit (unustasin kella vaadata). Lase kreemil maha jahtuda ja vahusta seejärel miksriga kohevaks. Serveeri külma piimaga.

No comments:

Post a Comment