Wednesday, February 5, 2014

Marja-purukook odrajahust

 

Sain ühelt lahedalt kodumaiselt tootjalt (Kivisaare veski http://kivisaareveski.ee/ ) proovimiseks erinevaid jahusid. Alguses mõtlesin, et mida küll odrajahuga pihta võiks hakata, aga täna on seis selline, kus just see toode hakkab mul just esimesena otsa saama. Kõigepealt katsetasin ühte purukooki, kus kasutasingi ainult odrajahu (alguses plaanisin täistera nisujahuga pooleks panna), tulemus sai selline, et lapsed on viimasel ajal mitu korda nõudnud, et seda uuesti teeksin. Mulle endale meeldib kook kõige rohkem siis, kui ta on ka üleöö külmkapis seista saanud, siis on ta mõnusalt tummine ja krõbe.
 

5 dl täistera odrajahu

1,5 dl Demerara suhkrut

200 g võid

Täidis:

3 muna

1,5 dl suhkrut

1,5 dl hapukoort

300 g kohupiimapastat

200 g kohupiima

marju (mustsõstraid/mustikaid/vaarikaid vms)

Näpi jahu, suhkur ja või purutaoliseks massiks.  Puista pool saadud tainast ümara lahtikäiva küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja (26 cm). Täidise tegemiseks klopi munad suhkruga lahti. Lisa hapukoor, kohupiimapasta ja kohupiim ja sega ühtlaseks. Kalla vormi puru peale, täidise peale laota meelepäraseid marju. Kõige peale puista ülejäänud puru. Küpseta 200 kraadises ahjus 40 minutit.

No comments:

Post a Comment