Monday, April 20, 2009

Capuccino-juustutort

Selle koogi kirjelduses on mainitud, et tegemist on küllaltki mõruda koogiga, ent mina olen kasutanud lahustuva kohvi pulbri asemel Jacobs 2 in 1 pulbrit (lihtsalt panen 1 supilusika täie rohkem) ja mõrudaks pole see kook jäänud küll. Kahtlemata kuulub see mu vahukoorefännist kaasa lemmikkookide hulka.


Põhi:

200 g küpsiseid

75 g võid

Täidis:

600 g maitsetamata toorjuustu

4 muna

1 dl suhkrut

2 tl vanillsuhkrut

0,5 dl jahu

2 sl lahustuva kohvi pulbrit

1,5 dl vahukoort

Peale:

2,5 dl vahukoort

2 sl suhkrut

1 tl kakaopulbrit

Sulata või ja sega purustatud küpsistega. Suru segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Sega toorjuust suhkru ja vanillsuhkruga, klopi ükshaaval juurde munad. Sõelu hulka jahu. Sega kohvipulber ja 2 sl vett ning vala segu ülejäänud massi hulka. Lisa vahustatud koor. Sega ühtlaseks ja vala vormi põhjale. Küpseta 160 kraadi juures 55 minutit. Jahuta ja hoia enne serveerimist vähemalt 2 tundi kuni üleöö külmkapis. Enne serveerimist kata kook suhkruga vahustatud koorega ja sõelu peale kakopulbrit.

No comments:

Post a Comment