Tuesday, April 14, 2009

Porgandikeeks

Pühadeajal oli kuidagi niipalju tegemisi, et eriti küpsetada ei jõudnudki. Pühapäeval tuli siiski mõte teha mingit saialist. Kohe meenus ühe porgandikeeksi retsept, mida olen ammu vaadanud ja katsetada mõelnud. Keeks jäi tänu porgandile mahlane ja lisanüanss oli sidruni näol ka olemas. Allpool antud kogusest sain mina teha kaks väiksemat neljakandilist keeksi.


300 g jämedalt riivitud mahlaseid porgandeid

150 g võid

4 muna

4 dl suhkrut

4 tl vanillsuhkrut

2 sidruni riivitud koor

5 dl jahu

3 tl küpsetuspulbrit

1 sidruni mahl

Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta munad, suhkur ja vanillsuhkur. Riivi mõlemalt sidrunilt koor ja lisa munavahule. Seejärel pane juurde ühest sidrunist pressitud mahl. Lisa ka riivitud porgandid, jahutatud või ja lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala tainas võiga määritud ja riivsaiaga (või jahuga) ülepuistatud suuremasse auguga keeksivormi ning küpseta 175 kraadi juures 40-50 minutit. Katsu keskelt tikuga, kas keeks on küps.

No comments:

Post a Comment