Sunday, April 5, 2009

Singi-juustu-võileivatort

Võileivatort on ideaalne lahendus, kui küllamineku/küllatuleku päeval pole kokkamiseks aega. Tordi saab valmis meisterdada eelmisel õhtul ja külmikus seistes läheb ta ainult paremaks. See konkreetne tort tundus natuke liiga küüslaugune ja seetõttu vahetasin retseptis olnud küüslaugu toorjuustud välja maitserohelisega juustu vastu. Muidu oli maitse rikkalik ja tort hästi läbi imbunud.



27 viilu röstsaia

Juustutäidis:

150 g riivjuustu

2 küüslauguküünt

3 dl majoneesi

Singitäidis:

200 g sinki

4 keedetud muna

0,5 pikka kurki

200 g maitserohelisega toorjuustu

1 dl majoneesi

Peale:

200 g maitserohelisega toorjuustu

2 dl majoneesi

Kaunistamiseks:

kirsstomateid

kurki

riivjuustu

Lõika saiaviiludel serva ära, aseta serveerimisalusele esimene saiakiht (3x3). Sega riivjuust purustatud küüslaugu ja majoneesiga. Määri segu saiakihile, lao peale järgmine kiht saia. Haki sink, munad ja kurk peeneks. Sega toorjuustu ja majoneesiga ning määri saiakihile. Lao peale kolmas kiht saia. Sega omavahel toorjuust ja majonees, kata tort seguga. Kata tort kilega ja hoia külmkapis vähemalt 5 tundi kuni üleöö. Kaunista tomatite, kurgi ja juustuga.

3 comments:

  1. Panin google otsingusse sõna "võileivatort" ja kui tuli sinu lehekülg, siis enam ma otsima ei pidanudki;) Kui retsept juba sinu blogis, siis see peab olema ka väga hea tort!

    Tervitused: Eva-Liisa

    ReplyDelete
  2. Just otsisingi mõnusat lihtsat retsepti. Aitäh! :)

    ReplyDelete
  3. See oli tõesti kõige parem võileivatort, mis ma teinud, söönud. Aitäh :)

    ReplyDelete