Thursday, April 16, 2009

Kanakaste

Viimasel ajal on mu käest mitmeid kordi küsitud retsepte argiõhtuteks. Seega otsustasin hakata ka siia blogisse neid lisama, toidud on tegelikult lihtsad, ent paljud meist on olnud kindlasti küsimuse ees, mida õhtusöögiks teha ja just siis on pea ideedest täiesti tühi. Enamasti vaatan, et söök oleks suhteliselt kerge vaevaga ja kiiresti valmiv ning kindlasti tervislik. Kuna mõni õhtu nädalas sööme ka väljas/külas ja kodus olles teen õhtusöögi tavaliselt kaheks päevaks, siis massiliselt ma siia retsepte lisama ei hakka.




600-700 g kanafileed

õli

1 kanapuljongikuubik

3 dl piima

1 karp kukeseentega Merevaiku

1 karp tomati ja basiilikuga Merevaiku

värsket basiilikut

vett

soola, valget pipart

Lõika kanafilee väikesteks tükkideks ja prae õli kiiresti läbi. Lisa puljongikuubik ja pisut vett ning hauta kaane all 2-3 minutit. Lisa piim ja merevaik, hauta segades 5 minutit (arvesta, et kaste on tänu juustule kuumana vedelam ja jahtudes pakseneb). Maitsesta kaste natukese soola ja pipraga, viimasena lisa basiilik. Serveerimiseks sobib ideaalselt Basmati riis ja salatiks kasutasin ananassi.

3 comments:

  1. Vot see kaste on meie peres juba lemmik mingi aasta aega vist olnud. Tõeliselt hea :)

    ReplyDelete
  2. Merevaik kastmes on hea, tõeliselt hea, ta kohe annab teise maitse, kui koort või hapukoort kasutada. Ja sinna võib juurde lisada mida iganes, seeni, paprikat, tomatit, ananassi jne.Ja kena näeb välja ka!:)

    ReplyDelete
  3. Polegi ammu seda kastet teinud :P

    ReplyDelete