Tuesday, April 28, 2009

Ricotta-parmesanipirukad

Need väiksed pirukad(muffinid) on hästi kerged ja sobivad ideaalselt klaasi punase veini kõrvale või niisama suupisteks. Väike mure on nendega ka, nimelt tainas on sellise koostisega, et nad ei taha väga hästi muffinipaberi küljest lahti tulla, maitset see pisiasi ei riku ja jahtununa õnnestub ka paberist lahtisaamine lihtsamalt.

500 g ricottat või kodujuustu

4 muna

2 dl riivjuustu

2 dl riivitud parmesani

2 tl kuivatatud basiilikut

1 tl soola

0,5 tl musta pipart

6 kirsstomatit

Sega vispli või lusikaga kausis ricotta, munad ja juustud. Maitsesta basiiliku, soola ja pipraga. Jaga tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Poolita tomatid ja vajuta taignasse, lõikepool peal. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.

No comments:

Post a Comment