Thursday, June 18, 2009

Täidetud paprikad

See on üks lihtne hakklihatoit, mis maitseb tervele perele. Valmistamise juures nõuab ilmselt kõige rohkem aega paprikate puhastamine. Mina teen nii, et lõikan paprikalt nö katuse maha, võtan sõrmedega seemneread välja ja üksikud seemned uhan veega välja, seejärel keeran kaunad kummuli nõrguma. Toidu õnnestumise seisukohalt on kindlasti oluline, et paprikad oleksid värsked, mahlased ja magusad.



6 suuremat paprikat

700 g hakkliha

1 muna

0,5 kotti keedetud riisi

pipar

sool

õli

Hakkliha segada keedetud riisi, muna ja maitseainetega. Seejärel puhastada paprikad ja täita need hakklihamassiga. Siis tõsta nad õliga määritud ahjuvormi ja küpsetada 185 kraadises ahjus 1 tund.

2 comments:

  1. See on väga hea toit :)
    Mina olen teinud ka hakkliha, seente ja juustuga ning kasutanud kollast või rohelist paprikat.

    ReplyDelete
  2. Viimati lisasin ka juustu, tuli nämma :D

    ReplyDelete