Monday, October 26, 2009

Kana magus-hapus kastmes

See toit tuli tõeliselt hiinapärane välja, kana oli mõnusalt krõbe ja kaste väga mitmekesiste maitsekomponentidega. Ainuke viga oli see, et hakkasin kohe esimest korda seda sööki tegema väga suurele seltskonnale ja kuna olin kanatükid lõiganud (liiga) väikseks, võttis nende paneerimine ikka omajagu aega. Muidu on toidu valmistamine lihtsam, kui esialgu retsepti lugedes tundub.


Krõbe kana:

2 suuremat broilerifileed

2 munavalget

2 küüslauguküünt

4 spl sojakastet

200 grammi tärklist

Kaste:

2 spl seesamiõli

2 spl viinamarjaseemneõli

1 punane sibul

3-5 naati rohelist sibulat

1 suurem paprika

1 tl ingverit

4 spl ketšupit

4 spl riisiäädikat

4 spl tuhksuhkrut

3 spl sojakastet

1 tl soola

200 ml kanapuljongit

1 tl tärklist

Tükelda kanafilee 1-2 cm suurusteks tükkideks. Vispelda munavalged, purustatud küüslauk ja sojakaste ning marineeri kanatükke 2-3 tundi.

Lõika sibulatest ja paprikast ribad, haki ingver peeneks. Tee kuubikust puljong valmis. Sega omavahel kastmeks kokku ketšup, riisiäädikas, sojakaste, tuhksuhkur ja tärklis. Kuumuta pannil seesami-ja viinamarjaseemneõli ja prae sibulaid 3-4 minutit, lisa ingver, roheline sibul ja paprika ning prae umbes 5 minutit. Vala peale kastmesegu ja puljong. Vajadusel maitsesta vähese soolaga ja tõsta kõrvale paksenema.

Veereta kana tärklise sees nii, et tükid oleks ühtlaselt kaetud. Kuumuta pannil võrdlemisi suur kogus õli ja prae selles kanatükid, kuni pealt krõbedad ja seest mahlased (umbes 8-10 minutit). Vahetult enne serveerimist lisa kaste. Serveerisin koos basmati riisiga.

4 comments:

  1. Homme katsetan, siis kommenteerin ;)

    ReplyDelete
  2. Mulle tuli meelde, et olen ühe lubatud kommentaari sulle võlgu jaanuari algusest.
    Tegelikult oli selle roa tegemine üks paras mässamine, aga kui aega on, siis on kogu protsess nautimist väärt mille krooniks on ülimaitsev õhtusöök ;)

    ReplyDelete
  3. Ootasingi juba, millal siis tulemustest kuuleme:D

    ReplyDelete
  4. Appi. Mässamine oli jube :D
    Aga maitse on hea. Ma kastet ei tetinud, tegin ainult kana ja lisaks poest ostetud Uncle Ben's magushapu kaste.
    Siiski tänan retsepti eest :)

    ReplyDelete