See on praad, mille tegu pelgasin, sest paljudel inimestel on eelarvamus "kasukamaitsest". Aga käisin spetsiaalselt lihapoes ja ostsin lambatalle liha, ehk et sain noore looma värske liha ja usun, et see oli juba pool võitu, teine osa on kindlasti marinaadil, tänu millele sai liha mõnusa meki ja tulemus jäi hästi pehme. Retseptis oli öeldud, et praadi peaks küpsetama 140 kraadi juures 40 minutit (siis oleks liha ikka täiesti toores olnud), aga minu lihatermomeetril on kirjas, et lammast tuleks küpsetada 180 kraadi juures, et saavutada õige sisetemperatuur, seega võimalusel soovitaksin kindlasti termomeetrit kasutada, siis saab kõige täpsemalt teada, millal on õige aeg liha ahjust välja võtta.
1 kg kondita praetükki lamba tagaosast
4 sl mett
1 väiksem kimp värsket rosmariini
1 sl sojakastet
1 sidruni mahl
4 küünt küüslauku
2 sl õli
0,5 tl soola
0,5 tl musta pipart
Haki rosmariin ja küüslauk hästi peeneks. Sulata mesi, lisa sojakaste, sidrunimahl, rosmariin, küüslauk, sool, pipar ja õli. Määri lambaliha maitseseguga ning marineeri külmikus ööpäev. Võta liha külmikust ja maitsesta soola-pipraga. Pista liha küpsetuskotti ja aseta pannile. Küpsetasin 180 kraadi juures umbes tund aega, kuni liha sisetemperatuur oli ca 79 kraadi. Minu lihatermomeetri järgi peaks lamba sisetemperatuur olema 82 kraadi, aga meile meeldib vähem küps liha. Serveerisin vähese sojaga maitsestatud Basmati riisiga ja sulajuustuga segatud köögiviljadega.
Sunday, June 6, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment