
1 kg kondita praetükki lamba tagaosast
4 sl mett
1 väiksem kimp värsket rosmariini
1 sl sojakastet
1 sidruni mahl
4 küünt küüslauku
2 sl õli
0,5 tl soola
0,5 tl musta pipart
Haki rosmariin ja küüslauk hästi peeneks. Sulata mesi, lisa sojakaste, sidrunimahl, rosmariin, küüslauk, sool, pipar ja õli. Määri lambaliha maitseseguga ning marineeri külmikus ööpäev. Võta liha külmikust ja maitsesta soola-pipraga. Pista liha küpsetuskotti ja aseta pannile. Küpsetasin 180 kraadi juures umbes tund aega, kuni liha sisetemperatuur oli ca 79 kraadi. Minu lihatermomeetri järgi peaks lamba sisetemperatuur olema 82 kraadi, aga meile meeldib vähem küps liha. Serveerisin vähese sojaga maitsestatud Basmati riisiga ja sulajuustuga segatud köögiviljadega.
No comments:
Post a Comment