Thursday, July 29, 2010

Rullbiskviit

Suvi on juba kord meie peres selline aeg, kus tuleb ette palju ringirändamist, väljas söömist, õues olemist/kokkamist, lisaks veel selle aastane kuumus ja tulemuseks ongi unarusse jäänud blogi. Nüüd aga võtsin kätte ja tegin sügavkülas korraliku tiiru peale ja sealt leitud põldmarjad vajasid kasutust. Otsustasin lihtsalt valmiva rullbiskviidi kasuks, taigna retsepti leidsin internetist, aga täidiseks sai külmkapis leiduv ja peab mainima, et tulemus tuli päris meeldiv.


Biskviit:

4 muna

1,5 dl suhkrut

0,75 dl jahu

2 sl kartulijahu

3 sl kakaod (pulbrina)

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

150 g põldmarju

1 dl suhkrut

250 g mascarponet

2 dl vahukoort

Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja seejärel lisa rahulikult segades munavahule. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Kummuta biskviit uuele suhkruga üle puistatud küpsetuspaberile ja jäta jahtuma. Lase suhkur ja marjad saumiksriga püreeks, lisa mascarpone ja viimasena sega ettevaatlikult juurde vahustatud koor. Määri tainas biskviidile ja keera küpsetuspaberi abil rulli. Lase rullil külmkapis seista paar tundi kuni üleöö.

No comments:

Post a Comment