Thursday, March 22, 2012

Banoffee pie

Üks traditsiooniline inglise kook, mille tegemine on mul juba paar aastat „nimekirjas“ seisnud. Koogi koositsosasid vaadates tundus mulle, et tegemist võib olla hirmmagusa toiduga, ent täisteraküpsistest põhi ja väike suhkrukogus vahukoores tõmbavad seda magusust parajalt alla. Koogi tegemine on väga lihtne, tuleb lihtsalt piisavalt aega varuda. Kondenspiima keetmisel tuleb jälgida, et vett potis piisavalt oleks, tulemus peab jääma pruunikas ja tahkem kui enne keetmist.



Põhi:

180 g täisteranisuküpsiseid Digestive

75 g võid

Täidis:

1 purk suhkruga kondenspiima

3 banaani

Kate:

2 pk RB vahukoort

2 tl suhkrut

Keeda kondenspiima kinnises purgis 2,5 tundi nii et purk oleks terve keetmisaja üleni vee sees (vahepeal on vaja vett juurde lisada). Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga, suru saadud segu ümara koogivormi põhja ja küpseta seda 200 kraadi juures 10 minutit. Tõsta põhi ahjust välja ja määri keedetud kondenspiim sellele. Tõsta kook külma tahenema (vähemalt 1 tund). Kata kook banaaniviiludega ja suhkruga vahustatud koorega.

No comments:

Post a Comment