Thursday, February 28, 2013

Rullbiskviit kama ja mustikatega


Tegin Vabariigi sünnipäevaks rullbiskviiti. Sooviks oli kooki kaunistada rukkililledega, aga mina neid ühestki poest leida ei suutnud, hiljem muidugi kuulsin sõbrannalt, et Piprapoes on neid müügil olnud, aga siis oli juba hilja. Kook ise sai siis kodumaine, sees on kreem kamast ja mustikatest, peal Kalevi tume šokolaad. Kuna lasin koogil üleöö kapis seista, oli tulemus hästi läbi imbunud ja mõnusalt mahlane. Kreem maitses nagu oleks sinna pähkleid lisatud, aga tegelikult andis hea meki kama.
 

Tainas:

4 muna

1,5 dl suhkrut

0,75 dl nisujahu

2 sl kartulitärklist

3 sl kakaopulbrit

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

150 g toorjuustu

2 sl kamajahu

suhkrut

2 dl vahukoort

mustikaid (võivad olla külmutatud)

100 g šokolaadi

1 sl võid

2 sl piima

(kookoshelbeid või valget šokolaadi)

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega kuivained omavahel ja seejärel sõelu saadud segu munavahu hulka ning sega kergelt läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Kummuta küpsenud biskviit kergelt suhkruga üle raputatud küpsetuspaberile jahtuma.  Vahusta toasoe toorjuust kama ja suhkruga ühtlaseks, lisa vahustatud koor ja sega õrnalt läbi. Määri kreem jahtunud biskviidile (jäta tagumisest servast paar sentimeetrit katmata), laota peale mustikad ja keera kook rulli. Pane kaussi või, piim ja tükkideks murtud šokolaad. Aseta kauss kuumaveevannile ja lase šokolaadil sulada. Sega kreem ühtlaseks ja määri rullbiskviidile. Tõsta kook külmkappi tahenema (vähemalt paar tundi). Kaunista mustikate ja kookoshelveste või riivitud valge šokolaadiga.

No comments:

Post a Comment