Sunday, March 31, 2013

Šokolaadi pavlova

Seda Nigella Lawsoni retsepti mugandasin vastavalt vajadustele, algselt oli tegemist koogiga, mida katsid värsked vaarikad ja tume šokolaad, samuti oli põhjas kasutatud šokolaaditükke. Mina jätsin šokolaadi seekord ära ja kasutasin praegusele hooajasele omasemaid puuvilju. Põhi jäi äärest krõbe ja seest kergelt vahukommine. Täidises kasutasin lisaks vahukoorele ära ka kodus leiduva ricotta kohupiimakreemi. Põhja teen ma alati eelmisel päeval valmis, siis jõuab see korralikult maha jahtuda.

Põhi:

6 munavalget

300 g suhkrut

3 sl kakaopulbrit

1 tl valget veiniäädikat

(soovi korral 50 g tumedat šokolaadi)

Täidis:

400 ml vahukoort

150 g ricotta kohupiimakreemi

suhkrut

1 väiksem granaatõun

4 kiivit

Vahusta munavalged, samal ajal hakka vähehaaval juurde lisama suhkrut, vahusta kuni tulemuseks on kõva ja läikiv mass. Lisa kakaopulber ja äädikas ning sega õrnalt läbi (soovi korral lisa ka hakitud šokolaad). Kuumuta ahi 180 kraadini. Joonista küpsetuspaberile 26 cm diameetriga ring, keera paber teistpidi ja kata sellega ahjuplaat. Tõsta besee ringi sisse ja vooli kausikujuliseks (ääred kõrgemale  ja keskele jäta süvend täidise jaoks). Tõsta plaat ahju ja vähenda kohe kuumust 140 kraadini. Küpseta ca 1,5 tundi, kuni põhi on valmis (ääred peavad olema mõranenud ja kuivad, kuid keskelt peab põhi kergelt vetruma). Ava ahju uks ja jäta põhi sinna jahtuma (soovitavalt järgmise päevani). Vahetult enne serveerimist vahusta koor suhkruga, sega juurde kohupiimakreem, vala segu põhjale. Kaunista kooritud ja tükeldatud kiivide ning granaatõuna seemnetega (kiivi ja vahukoor ei tohi pikalt koos seista enne söömist).

1 comment:

  1. Tere,

    Tekkis küsimus, et kui palju te sinna täidisesse umbes suhkrut panite? :)

    Tänud ette,

    J.

    ReplyDelete