Thursday, January 30, 2014

Kaneelisaiad

Minu suured lemmikud lapsepõlvest, kui pühapäeva hommikul sai vanaema juures ahjusoojasid saiakesi koos külma piimaga nautida. Sellist laadi küpsetised ongi kindlasti kõige paremad just ahjust tulnuna. Ühtse vormi saavutamiseks kasutasin seekord muffinipanni.
 

Tainas:

100 g võid

25 g pärmi

0,5 tl soola

0,5 dl suhkrut

2,5 dl käesooja piima

0,5 kg jahu

Täidis:

toasooja võid

suhkrut

kaneeli

Kaunistamiseks:

pärlsuhkrut

Sulata või ja jäta jahtuma. Sega pärm soola ja suhkruga. Lisa käesoe piim ja samale temperatuurile jahtunud või. Lisa jahu ja sõtku läbi. Pane tainas rätiku alla sooja kohta kerkima (näiteks korraks 50 kraadini soojendatud ahju). Rulli kerkinud tainas õhukeseks ristkülikuks. Määri tainale soesoe või ja raputa peale suhkrut ja kaneeli. Keera tainas tihedalt rulli, lõika parajad tükid (ca 1-1,5 cm paksused) ja aseta need pabervormidega kaetud muffinipanni pesadesse. Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit, valmis saiakestele võid kaunistuseks pärlsuhkrut peale puistada.

No comments:

Post a Comment