Saturday, May 31, 2014

Šokolaadi fondant

Tegemist on küll ühe vana retseptiga, aga tahtsin uue ja suvisema pildi teha  ja siis mõtlesin, et hea oleks seda retsepti meenutada juba ka, kuna see on ideaalne magustoit, mida lihtsa vaevaga valmistada ja kuna valmimine võtab nii vähe aega, siis on seda võimalik teha ka siis, kui külalised juba kohal on. Seda šokolaadist hõrgutist võib teha nii keraamiliste vormide kui muffinipanniga. Ise kasutasin creme brulee vorme ja antud kogusest tuli 4 magustoitu. Fondant peab jääma servast kergelt tahkeks küpsenud ja keskelt veidi vedel. Küpsetamisaeg sõltub kindlasti ahjust, seega vajab kunst vormid õigel ajal ahjust välja võtta ilmselt natuke katsetamist. Lisaks tuleks meeles pidada, et peale ahjust välja võtmist küpseb fondant tegelikult veel natuke edasi, seega parem on võtta magustoit ahjust välja natuke varem kui natuke hiljem. Serveerisin maiust jäätisega ja tulemus oli suussulav.



100 g tumedat šokolaadi

100 g võid

3 muna

1 dl suhkrut

0,9 dl nisujahu

Sulata või ja tume šokolaad vesivannis. Vahusta munad suhkruga ja kalla pool vahustatud munadest sulanud šokolaadi-võisegu hulka. Sega aeglaselt ja samal ajal sõelu hulka ka jahu. Lisa taignale ettevaatlikult teine osa munavahust.Vala tainas 4 vormi ning küpseta 200 kraadises ahjus ca 10-12 minutit. Lase natuke jahtuda ja serveeri jäätisega.

No comments:

Post a Comment