Tuesday, September 23, 2014

Sibula-juustupirukas

Et tulemas olid külalised, siis otsustasin söögiks pakkuda paari erinevat soolast pirukat koos värske salatiga. Lisaks kahele suhteliselt turvalisele valikule, mõtlesin ära proovida ka sibulapiruka teo. Läks täitsa kaubaks ja mees arvas, et talle meeldis isegi rohkem kui lõhepirukas. Täidis tuleb tänu rohkele sibulale ja juustule mõnusalt paks ja kreemjas. Kes soovib tugevamat maitset võiks kasutada erilisema maitsega juustu, mina tegin tavalise Saaremaa riivjuustuga. Suurest sibula kogusest ei maksa ära ehmuda, sest sibul tõmbab praadides päris palju kokku.
 

Põhi:

100 g võid

50 g riivjuustu

2,5 dl jahu

0,5 dl kohvikoort

Täidis:

3 suurt sibulat

3 dl riivitud juustu

2 dl kohvikoort

2 muna

punet

musta pipart

soola

Näpi või, riivjuust ja jahu purutaoliseks massiks, vala juurde kohvikoor ja suru ühtlaseks tainaks. Suru tainas võitatud ümara (26 cm) koogivormi põhja ja äärtele. Täidise tegemiseks koori sibul ja lõika sellest pikad õhukesed viilud. Prae sibul pannil kuldseks (maitse muutub kergelt magusaks), vala tainale. Klopi munad lahti, lisa kohvikoor ja riivitud juust, maitsesta pune, pipra ja soolaga. Vala segu pirukale. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 30-40 minutit (kuni pirukas on pealt kenasti kuldne).

No comments:

Post a Comment