Tuesday, November 4, 2014

Sidrunikana

Vahvalt värviline, mõnusalt krõmpsuv ja tervislik toit, mis sobib imehästi soojendama ühte kõledat sügisõhtut. Retsepti leidsin ühest vanast Oma maitse ajakirjast, aga kahekordistasin mee ja sojakastme koguseid, samuti lisasin lõpus natuke maitseaineid.


2,5 dl kanapuljongit

2 sl mett

1 sidruni mahl

2 sl sojakastet

4 kanafileed

1,5 sl tärklist

2 porgandit

1 paprika

150 g suhkruhernekaunu

soovi korral : soola, tšillikastet vms

Sega kokku puljong, mesi, sidrunimahl ja sojakaste. Lõika kanafileet kuubikud ja tõsta kaussi, raputa peale tärklis ja sega käega läbi. Lõika porgandist peenikesed ribad, paprikast kuubikud ja hernekaunad pooleks. Pruunista kanafilee pannil õlis, lisa paprika ja porgandid ja prae veel umbes minuti jagu. Vala puljongisegu pannile, tõsta hulka ka hernekaunad ja hauta kaane all ca 10 minutit (et köögiviljad oleksid poolpehmed). Serveeri koos basmati/jasmiini riisi või nuudlitega.

No comments:

Post a Comment