Tuesday, February 10, 2015

Daimi-kook

Daimi-koogist olen kuulnud juba ammu (samal ajal kui ka Domino kook populaarseks sai), aga ma eeldasin miskipärast siiani, et tegemist on taaskord juustukoogiga ja et nendest on kuidagi kerge tüdimus peal, siis ma üldse ei arvanud, et Daimi-kook midagi eriti uut või head võiks olla. Kuni käisime külas ja seal pakuti meile just seda sama kooki ning mina sattusin kohe vaimustusse, sest tegemist on hoopis ühe väga šokolaadise küpsetisega, mis tänu vanillikreemile ka mõnusalt mahlane jääb.

 

tainas:

2 muna

2 dl suhkrut

100 g võid

50 g mandlilaaste

2,5 dl nisujahu

1 spl kakaopulbrit

1,5 tl küpsetuspulbrit

0,75 dl piima

kreem:

1 pakk vaniljekastmepulbrit

2-3 dl piima

1 Daimi šokolaad

glasuur:

150 g šokolaadi

0,75 dl koort või piima

3 Daimi šokolaadi

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa sulatatud või ja sega läbi. Haki mandlilaastud peenemaks ja sega need ülejäänud kuivainetega. Lisa kuivained ja piim munavahule ning sega korralikult läbi. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ümarasse koogivormi (26 cm). Küpseta 200-kraadises ahjus alumisel siinil umbes 25 minutit. Jahuta kook maha ning lõika kaheks kihiks.
Valmista kreem vastavalt pakil olevale juhendile. Purusta üks väike Daim. Kata koogi alumine pool vaniljekreemiga ning raputa peale Daimi-puru. Nüüd läheb peale teine tainaosa ning taas õhuke kiht kreemi. Sulata veevannil šokolaad ja koor. Sega pidevalt, et ained seguneksid. Jahuta mass maha, et see ei oleks nii voolav ning kata siis sellega koogi pealispind. Puista peale hakitud Daimipuru. Tõsta kook 12 tunniks külmikusse imbuma.

No comments:

Post a Comment