Monday, September 7, 2015

Sõstrakook ricotta täidisega

Mõnusalt krõbeda kattega mahlane kook, millel täidiseks kreemine ricotta-toorjuustusegu ning hapukad sõstrad. Retsept on pärit Pereköögist (Kristel Vokk).
 


Põhi:

200 g digestive küpsiseid

100 g võid

Täidis:

2 muna

1 sl suhkrut

250 g ricotta kohupiimapastat

200 g toorjuustu

4 sl Vilma Juubeli tordipulbrit

200 g punaseid sõstraid

Kate:

100 g võid

ülejäänud pakk Vilma Juubeli tordipulbrit

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks, suru saadud segu ümara võitatud koogivormi põhja. Vahusta vispliga munad ja suhkur kergelt läbi, lisa ricotta, toorjuust ja 4 sl tordipulbrit. Sega korralikult ühtlaseks ning vala küpsisepõhjale. Puista täidise peale puhastatud sõstrad. Sulata või ning vala sinna sisse ülejäänud tordipulber, mudi seni, kuni tekib purutaoline mass, laota see koogile. Küpseta kooki 200 kraadises ahjus 30 minutit (tee seda pigem ahju allosas), siis lülita ahi välja, ava uks ja jäta kook sinna tahenema.

No comments:

Post a Comment