Friday, November 27, 2015

Ciabatta küüslaugu ja mozzarellaga

Kui ma seda retsepti nägin, siis lõi mul peas kohe põlema, et see on nüüd vist küll selline klassikaline comfortfood. Et jah, pole just kuigi tervislik vahepala, aga noh vahel võib toit ju lihtsalt mõnus ka olla ja ennast võib muidugi lohutada sellega, et küüslauk on praegusel hooajal igati hea abimees viiruste vastu.



1 päts ciabattat

250 g mozzarellat

100 g võid

2 küünt küüslauku

kuivatatud ürti (oregano või basiilik vms)

Lõika ciabattale peale ruudustik, selleks tee kõigepealt horisontaalsed lõiked ja siis vertikaalsed. Lõika mozzarella ribadeks ja suru iga ruudu vahele tükk mozzarellat. Sulata või kastrulis, sega juurde purustatud küüslauk ja oregano. Tõsta sai fooliumile, vala üle võiseguga ning kata pealt kinni. Küpseta 180 kraadises ahjus 15 minutit, siis eemalda pealmine foolium ning küpseta pöördõhuga veel 5 minutit. Serveeri kohe.

No comments:

Post a Comment