Monday, February 29, 2016

Sõrnikud

Need pontsakad kohupiimakotletid tuletavad mulle lapsepõlve meelde, et siis toorainet väga valida polnud, olidki sõrnikud mõnusaks magustoiduks, sest nii lihtsaid asju oli ikka poest saada. Vene köögis serveeritakse neid traditsiooniliselt hapukoorega, aga sobivad ka erinevad toormoosid või keedised.


500 g kohupiima

2 muna

3 sl suhkrut

vanillisuhkrut

1 dl nisujahu (lisaks veeratamiseks)

Lisa kohupiimale munad, suhkrud ja jahu ning sega hästi läbi. Tee laud ja käed jahuseks ning vormi umbes 1-1,5 cm paksused kotletid. Prae sõrnikud pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks ning tõsta ahjuplaadile. Kui kõik koogid on ülepraetud, tõsta need veel 10 minutiks 200 kraadisesse ahju. Serveeri meelepärase lisandiga.

No comments:

Post a Comment