Wednesday, April 27, 2016

Riisipuder (ahjus)

Pudru keetmises pole ju mingit erilist kunsti, aga et üks sõbranna oli väga üllatunud, kui kuulis, et ma riisiputru ahjus tegin, siis mõtlesin selle idee siia ka kirja panna. Mulle maitseb igal juhul see ahjus kaua podisenud variant rohkem, tulemus on rikkalik ja kreemine. Soovi korral võib pudru hulka lisada ka näiteks rosinaid või mandleid.


1,5 dl pudruriisi

4,5 dl piima (või osaliselt vett)

1 sl võid

natuke soola

rafineerimata roosuhkrut

kaneeli

Vala malmpotti või klaasist ahjuvormi riis ja piim. Lisa või, sool ja suhkur ning sega läbi. Kata pott kaanega ja tõsta 200 kraadisesse ahju. Hauta ca tund aega, aga käi vahepeal putru kindlasti segamas. Serveerimisel lisa kaneeli (kui puder enne serveerimist kauemaks seisma jääb, siis tuleb ilmselt vedelikku juurde lisada, sest riis tõmbab seda korralikult sisse).

No comments:

Post a Comment