Wednesday, October 26, 2016

Kana tikka masala

Üks tõsiselt vürtsikas ja soojendav india toit siia kõledasse sügisesse. Esialgu ehmatab vajaminevate vürtside nimekiri natuke ära, aga et vältida mitmetes poodides käimist seadsin sammud kohe Piprapoodi, kust kõik korraga ostetud sain. Hea uudis on veel see, et neid vürtse jagub ikka pikaks ajaks. Serveerisin jasmiini riisi ja krõmpsuva toorsalatiga.


4 kanafileed (ca 700 g)

300 g paksemat maitsestamata jogurtit

2 sl tandoori karripastat

võid

2 sibulat

2 küünt küüslauku

1 sl hakitud ingverit

0,5 tl kurkumit

1 tl garam masalat

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl paprikapulbrit

2 dl vett

2 dl purustatud tomateid või tomatipastat

soola

Lõika kanafileed tükkideks, sega jogurt ja karripasta ning tõsta kana marinaadi maitsestuma (mina lasen tavaliselt paar tundi seista, aga kui on kiire piisab ka 15 minutist). Võta kana marinaadist välja ja prae õlisel pannil küpseks. Viiluta sibulad, haki küüslauk ja ingver. Prae pannil võis sibulad (kuni nad on kuldsed), lisa küüslauk ja ingver, sool ning teised maitseained, kuumuta paar minutit. Lisa vesi, tomatipüree ja kanast üle jäänud marinaad, hauta tasasel tulel ca 5 minutit (vajadusel lisa soola). Viimaseks lisa kanatükid kastmele ning serveeri (basmati või jasmiini) riisi ja salatiga.

No comments:

Post a Comment