Sunday, September 23, 2018

Kolmekihiline õuna-purukook

Mulle väga meeldivad erinevad purukoogid, seega kui see Lia Virkuse retsept silma jäi, siis teadsin, et tahan seda uut taset purukooginduses ka proovida Tegemist on koogiga, kus on kolm kihti puru, lisaks mahlane õunatäidis ja õhulisust andev kiht beseed. Tulemus sai rikkalik, mahlane ning mõnusalt krõbe just nii nagu üks õige purukook olema peab. Esimesel katsel unustasin lisada küpsetuspulbri, mis küll oli välja toodud koostisosade nimistus, aga töö käigus ei olnud mainitud ja nii ta panemata jäi, teisel katsel lisasin ikkagi küpsetuspulbri ka ja kindlasti andis see kohevust ja õhulisust juurde. Kui soovid suure ahjuplaadi täie kooki teha, siis korruta kogused kahega.


Purutainas:

3 munakollast

5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

2 dl suhkrut

175 g võid

2 sl kakaod

Täidis:

600 g õunu

2 sl suhkrut

2 tl kaneeli

1,5 sl riivsaia

Besee:

3 munavalget

1 dl suhkrut

Vooderda ümmargune koogivorm (24 cm) küpsetuspaberiga. Näpi munakollased, jahu, küpsetuspulber, suhkur ja või purutaoliseks massiks. Jaga tainas kolmeks ja laota esimene osa koogivormi. Koori ja puhasta õunad, riivi jämeda riiviga. Sega suhkru, kaneeli ja riivsaiaga. Laota põhjale. Sega teise taignaosa hulka kakaod ja pudista õuntele. Vahusta munavalgeid, lisa vähehaaval suhkur ja vahusta kuni saad tugeva läikiva vahu. Laota besee vormi ja kõige peale pudista viimane osa taignast. Küpseta 160 kraadises ahjus tund aega.
   

No comments:

Post a Comment