Sunday, May 24, 2009

Kana-suvikõrvitsavorm

Olen seda vormi teinud enamasti ilma suvikõrvitsata, ent siia panen siiski originaalvariandi. Suurem osa meie sõpradest on seda toitu süüa saanud, kuna mugav on vorm enne ette valmistada ja siis külaliste saabudes ahju visata. Lisan tavaliselt siia ka väikesteks tükkideks lõigatud sinihallitusjuustu, mille puistan kanale, kes selle juustu sõber pole võib vabalt ilma teha.


600-700 g kanafileed

1 suvikõrvits

100 g sinihallitusjuustu

hakitud basiilikut

musta pipart

Kaste:

5 dl piima

3 spl jahu

100-150 g riivitud mozzarellat

0,5 tl soola

0,5 tl karrit

0,25 tl valget pipart

Lõika kanafilee õhemateks ja väiksemateks tükkideks ning aseta õlitatud ahjuvormi. Riputa kergelt soolaga üle. Lõika suvikõrvits seibideks ja laota kanale. Murenda sinihallitusjuust suvikõrvitsale ja raputa üle hakitud basiiliku ja musta pipraga. Mõõda kastme jaoks potti piim ja jahu, sega hästi läbi. Kuumuta pidevalt segades keemiseni. Tõsta tulelt, lisa riivitud juust ja maitseained. Vala kaste vormi ja küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit. Serveerisin basmati riisiga.

No comments:

Post a Comment