Wednesday, May 13, 2009

Õuna-mandlipirukas

Pirukas tuleb parim, kui valmistada see hapukatest õuntest ja serveerida koos vanillijäätisega. Tüütuim osa koogi tegemisest on martsipani riivimine, olen proovinud nii ja naa ja jõudnud järeldusele, et sama hea oleks see lihtsalt peeneks hakkida.


Põhi:

4 dl nisujahu

100 g toasooja võid

1 munakollane

1 spl õli

3 spl vett

näpuotsatäis soola

Täidis:

1 kg hapukaid õunu

400 g martsipani

2 spl kartulijahu

5 muna

2 dl hapukoort

2 dl kohvikoort

1 tl kaneeli

Glasuur:

0,5 dl fariinsuhkrut

0,5 dl suhkrut

Sega põhjaained ühtlaseks tainaks (köögikombainis). Määri lahtikäiv vorm võiga ja vooderda seest tainaga, venita see üles äärteni välja. Riivi martsipan jämeda riiviga. Puhasta õunad ja lõika viiludeks. Sega martsipan kartulijahuga ja lao õuntega kihiti vormi. Vahusta munad ja sega hulka hapu- ning kohvikoor. Lõpuks lisa kaneel. Vala õuntele. Kata pealt fooliumiga ja küpseta 200 kraadises ahjus 50-60 minutit. Sega suhkur fariinsuhkruga ja puista pirukale. Pane pirukas tagasi ahju grillelemendi lähedale, keera ahi 250 kraadi juurde ja grilli lahtise uksega, kuni suhkur hakkab sulama. Lase pirukal enne serveerimist vähemalt pool tundi jahtuda.

No comments:

Post a Comment