Thursday, June 25, 2009

Banaani-hapukoorekook

Ülilihtne kook ja enamik koostisainetest on ilmselt kõigil kodus olemas. Kõige parem on kook siis, kui ta on hästi läbi tõmmanud. Retseptis on kirjas, et põhi tuleb küpsetada ahjuplaadil ja siis kolmeks lõigata, aga mina tegin põhja lihtsalt pooleks, kuna kolmekordne kook oleks tulnud väga kitsas.







Põhi:


2 muna

2 dl hapukoort

2 dl suhkrut

3 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

2 tl kakaod


Täidis:

500-600 g hapukoort

3 banaani

(paar spl-i suhkrut)

Kaunistuseks:

1 dl hapukoort

1 sl suhkrut


kakaod

Põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Lisa hapukoor ning eelnevalt omavahel segatud küpsetuspulber, kakao ja jahu. Töötle ühtlaseks tainaks ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Lase valmis põhjal jahtuda ning lõika kolmeks võrdseks tükiks. Tõsta esimene põhi serveerimisalusele ja kata kolmandikuga täidise hapukoorest (mina segasin sinna ka mõned supilusikad suhkrut). Kata poolega kooritud ja viilutatud banaanidest. Tõsta peale teine põhi, pane taas kolmandik hapukoorest ja pool banaaniviiludest. Kata kolmanda põhjaga ning määri viimase kolmandiku hapukoorega. Lase koogil järgmise päevani külmas seista. Enne serveerimist kata kaunistuseks mõeldud hapukoore-suhkru seguga ning sõelu peale kakod (mina sulatasin kakao asemel 50 g šokolaadi koos killukese või ja vahukoorega).

2 comments:

  1. Põhja koostisosades pole kirjas hapukoort. Põhja valmistamise osas kirjutasite aga, et lisage ka hapukoor. ?!

    ReplyDelete
  2. Panin alles nüüd seda viga tähele, kuna ma pole ammu seda kooki teinud, siis ei suuda meenutada ka, aga koguseid vaadates usun, et ca 2-3 dl hapukoort võiks põhja sisse käia küll (sarnane kräsupea retseptile).

    ReplyDelete