See juustutort sobib hästi neile, kes väga magusat kooki ei armasta. Laim annab mõnusalt hapuka varjundi ja sobib ideaalselt kokku vaarika täidlase maitsega. Kuna kook jahtudes veidi pealt mõranes, siis kasutasin kaunistuseks piimašokolaadi laaste, mis sobis hästi kokku kakaoküpsistest põhjaga.

Põhi:
200 g kakaoküpsiseid
90 g võid
Täidis:
800 g maitsestamata toorjuustu
2,5 dl suhkrut
4 muna
2 munakollast
3 laimi
200 g külmutatud vaarikaid
Kuumuta ahi 160 kraadini. Purusta küpsised peeneks jahuks ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Täidise tegemiseks sega omavahel toorjuust, suhkur, munad, munakollased, laimi riivitud koor ja mahl. Sega õrnalt juurde külmutatud vaarikad. Vala segu põhjale ja küpseta 1 tund. Lülita ahi välja, tee ahjuuks veidi praokile ja jahuta kooki ahjus. Hoia enne serveerimist külmkapis.
Väga hea kook (Y) Ainukese erandina kasutasin lisaks vaarikatele ka põldmarju :)
ReplyDeleteOo, väga huvitav idee (Y)
ReplyDeleteaga kui peale panna veel maasikaid tarretises on eriti nämm...mina panen aga 400g toorjuustu ja 2,5dl hapukoort, mille segan kokku sidruni mahlaga (2spl), lisan 150g suhkurt ja 2 tl vanillisuhkurt. 2 munavalget ja 4 munakollast vahustan eraldi ja lisan eraldi segule juurde (munakollased, siis munavalged)! Kakao küpsiste asemel Digestive omad.
ReplyDelete