Monday, November 16, 2009

Kirsikook

Ülilihtne kook, millele annavad huvitavama maitse mandlilaastud. Serveerisin koos jäätisega.

Põhi:

125 g võid

0,5 dl suhkrut

3 dl jahu

Täidis:

200 g hapukoort

150 g vaniljemaitselist kohupiimapastat

2 muna

0,5 dl suhkrut

1 tl vanillsuhkrut

1 purk kivideta kirsse siirupis

1 dl mandilaaste

Kaunistamiseks:

tuhksuhkrut

Näpi külmkapist võetud või, suhkur ja jahu ühtlaseks tainaks. Aseta hetkeks külma. Täidise tegemiseks sega hapukoor, kohupiimapasta ja munad, siis lisa suhkur. Vooderda lahtikäiva võiga määritud koogivormi põhi ja ääred taignaga. Nõruta kirsid ja laota ühtlaselt koogi põhjale. Seejärel kalla koogile hapukoore-kohupiima täidis. Viimasena laota koogile mandlilaastud. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Kaunistamiseks kasutasin tuhksuhkrut.

No comments:

Post a Comment