Siinses carbonara variandis on sees suvikõrvitsat, tänu millele on roog tõeliselt mahlane. Kaste ise on hästi kreemjas ja sobib pastsse ideaalselt. Mina kasutasin toorsuitsupeekonit, sest see jääb toidus hästi kerge ja vähem rasvasem kui tavaline variant.
2-3 suvikõrvitsat
300 g pennet
3 munakollast
1 dl vahukoort
1 dl värskelt riivitud parmesani
110 g peekonit
kuivatatud tüümiani
värsket basiilikut
soola
musta pipart
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees al dente. Lõika suvikõrvitsad neljaks ja seejärel seibideks. Carbonara kastme tegemiseks sega munakollased kahvli abil kokku koore ja poole koguse riivitud parmesaniga. Maitsesta soola ja pipraga ning jäta ootele. Ribasta peekon ja prae suurel kõrgete äärtega pannil krõbedaks. Lisa suvikõrvits ning jahvata peale musta pipart, puista üle kuivatatud tüümianiga. Kuumuta kuni kõrvits on kuldpruun. Nõruta pasta, säilitades veidi keeduvedelikku. Vala pasta suvikõrvitsa juurde ja sega läbi. Lisa ka muna-koore-juustu segu ja tõsta kohe pliidilt. Sega roog korralikult läbi ja puista peale ülejäänud parmesan. Maitsesta tarvidusel veel soola ja pipraga, puista peale hakitud basiilikut ja serveeri kohe.
Monday, February 15, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment