Monday, September 9, 2013

Ploomikrõbedik

Tahtsin hommikusöögilauale väikest vaheldust tuua ja et saime parasjagu maalt hunniku ploome (ent samas kooki teha ei tahtnud) siis tuli meelde, et olen juba pikemat aega mõelnud krõbedikku teha. Hästi lihtne teha, samas tervislik ja maitsev. Sobib hästi niisama söömiseks kui ka näiteks koos jäätisega magustoiduks pakkuda.
 

ploome (piisavalt, et kataks 26 cm-se vormi põhja)

2 sl Demerara suhkrut

Tainas:

100 g võid

1,5 dl täistera nisujahu

2 dl kaerahelbeid

4 sl nisu- või kaerakliisid

6 sl Demerara suhkrut

kaneeli

kardemoni

mandlilaaste

Lõika ploomid pooleks, eemalda kivid ja aseta koor allapoole võitatud 26 cm läbimõõduga ümarasse ahjuvormi. Puista peale suhkrut. Taina tegemiseks näpi külm või ja kuivained purutaoliseks massiks. Puista puru ploomidele, küpseta vormi 200 kraadi juures 30 minutit.

No comments:

Post a Comment