Thursday, September 26, 2013

Tagurpidi õunakook

Olen söönud nii tagurpidi ploomi-, ananassi-, kui ka õunakooki. Viimane kogemus sõprade juures oli aga niivõrd mõnus, et tekkis isu sama kooki kodus teha. Valmistamine on hästi lihtne ja vähe aeganõudev, tulemus aga mõnusalt kardemonine ja tänu võile mahlane ja rikkalik.


Põhi:

50 g võid

1 dl Demerara suhkrut

4-5 õuna

Tainas:

150 g võid

150 g suhkrut

3 muna

2 dl jahu

1 tl kardemoni

1,5 tl küpsetuspulbrit

Määri toasoe või ümara koogivormi põhja laiali ja puista suhkur selle peale. Koori ja viiluta õunad ning laota need vormi. Taina tegemiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munad. Viimasena sega juurde eelnevalt kokkusegatud kuivained (jahu, kardemon, küpsetuspulber).  Laota tainas õunte peale ja küpseta kooki 180 kraadi juures 30 minutit. Kui kook on valmis, lase tal natuke jahtuda ja siis kummuta ta koogialusele nii et õunakiht jääks pealmiseks.

No comments:

Post a Comment