Wednesday, August 12, 2015

Kukeseenepirukas

Kukeseened on kindlasti ühed minu suured lemmikud. Nendest valmib meie kodus erinevaid roogi: mõnus kaste värske kartuli peale, pastad, pirukad, täidis bruchettale jms. Siin on üks mõnus ja mahlane pirukas, mille puhul kasutasin lisamaitse andmiseks gouda juustu.



Põhi:

100 g võid

50 g riivitud juustu

1 dl nisujahu

1 dl täistera speltajahu

natuke külma vett

Täidis:

400 g kukeseeni

1 väiksem sibul

3 muna

2 dl koort (35%)

tilli

soola

musta pipart

100 g riivitud juustu


Näpi või, riivjuust ja jahud puruseks. Lisa väheke külma vett ning mudi tainas ühtlaseks. Suru see ümara võitatud koogivormi põhja ja äärtele. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit. Täidise tegemiseks puhasta ja haki seened ning sibul. Prae seeni pannil võis, lisa hakitud sibul ning prae seni, kuni vesi on aurustunud. Laota seene-sibula segu eelküpsetatud põhjale. Klopi munad lahti, lisa koor, hakitud till ja maitseained, sega läbi. Vala segu pirukale ja puista peale riivjuust. Küpseta 200 kraadi juures ca 25 minutit.

No comments:

Post a Comment