Thursday, October 29, 2015

Kama-halvaavaht kirssidega

Üks päev poes käies jäi mulle silma halvaa riiul. Hakkasin mõtlema, et millal ma viimati halvaad sõin ja ei suutnudki meenutada, aga mäletan hästi, et lapsepõlves sai sellega ikka maiustatud. Pokaali-magustoidud on väga hea lahendus, kui näiteks sõbranna on kohvile tulemas. Kahe inimese jaoks suurt kooki pole väga mõtet küpsetada, aga selliste magustoitude puhul on imelihtne teha täpselt paras kogus. Kui halvaa ei ole eriline lemmik, siis võib selle siit magustoidust lihtsalt välja jätta.



300 g külmutatud kirsse + 2 sl suhkrut

1 sl maisitärklist + 2 sl külma vett

2 dl vahukoort + 2 sl suhkrut

2,5 dl paksemat maitsestamata jogurtit

5 sl kamajahu

70 g halvaad

Pane kirsid pott, lisa suhkur ning kuumuta nõrgal kuumusel, kuni kirsid on sulanud. Suurenda kuumust ja lase 5 minutit podiseda. Sega maisitärklis veega ning lisa marjadele, sega kuni kaste pakseneb ja tõsta pott tulelt. Lase jahtuda. Vahusta koor suhkruga, sega juurde jogurt, kamajahu ja murendatud halvaa. Tõsta pokaalidesse kihiti kirsid ja vaht, serveeri.

No comments:

Post a Comment