Sunday, October 4, 2015

Sidruni-õunakook

Sügisel on üks mu lemmikuid asju pidevalt valmivad õunad, mulle meeldib neid niisama süüa, mulle meeldivad ahjõunad, õunakoogid, õunapirukad, õunamoos, õuntega saiavorm jne jne. See kook on väga lihtne, aga tulemus tuli igatepidi mõnus: krõbedad ääred, läikiv kate, mahlane sisu ja väikse üllatuse annab sööjate jaoks kindlasti särtsakas sidrun.


250 g võid

2,5 dl suhkrut

4 muna

2,5 dl jahu

2 pk Meira mandlipulbrit (või 160 g jahvatatud mandleid)

1 suurem sidrun

5 hapukat õuna

2 sl Demerara suhkrut

(tuhksuhkrut)

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega juurde jahu ja mandlipulber. Riivi sidruni koor ning pressi mahl välja ja lisa need tainale, sega ühtlaseks massiks. Vala saadud tulemus lahtikäivasse ümarasse võiga määritud koogivormi (26cm). Puhasta ja koori õunad, lõika neist viilud. Lao õunaviilud ringiratast tainale, raputa peale suhkur. Küpseta 180 kraadises ahjus 45-50 minutit. Soovi korral sõelu enne serveermist koogile tuhksuhkrut.

No comments:

Post a Comment