Monday, January 30, 2017

Kaneelirullid šokolaadiga

See (vegan) retsept on mulle korduvalt erinevates kanalites silma jäänud (tegemist on Sandra Vungi retseptiga) ja kuna kommentaarid on alati ülikiitvad, siis tekkis ka endal soov rullid järgi proovida. Ja võin kinnitada, et kommentaatorid on olnud õiglased, tegemist on tõesti väga kohevate/pehmete/mahlaste kaneelirullidega. Ma usun, et selles mängib suurt rolli just see, kuidas neid küpsetada, et tasub järgida seda juhist, et panna rullid üksteise kõrvale kõrgete äärtega ahjuvormi, nii ei muutu nad küpsedes kuivaks. Ainult täidisega tekkis mul pisike mure, ma ei tea, kas mul kerkis tainas nii hästi või oli asi selles, et kasutasin Demerara suhkrut (see on suurema kristalliga), aga mul ei jätkunud täidist piisavalt ja nii pidin ca pool kogust juurde tegema. Panen siia kirja retsepti algsel kujul, aga tasub siis silmas pidada, et võibolla on täidist juurde vaja teha.



Tainas:

380 g nisujahu

1 pakk (11g) kuivpärmi

1/4 tl soola

250 ml käesooja vett

4 sl suhkrut

1 sl rafineeritud oliiviõli

Täidis:

4 sl suhkrut (võib ka Demerara oma kasutada)

1,5 sl kaneeli

4 sl rafineeritud oliiviõli

Glasuur:

ca 50 g tumedat šokolaadi

paar sl kohvi- või vahukoort

Pane ahi 50 kraadi juurde soojenema. Sega kausis jahu, pärm ja sool. Teises anumas sega vesi ja suhkur, lisa segu kuivainetele. Sega lusikaga läbi, sõtku natuke käega, lisa õli ja sõtku veel. Keera ahi välja, kata kauss rätikuga ja tõsta tainas ahju tunniks ajaks kerkima. Täidise jaoks sega suhkur, kaneel ja õli. Sõtku kerkinud tainas veel korra läbi. Rulli jahusel pinnal suur ristkülik. Määri täidis tainale (tegin seda kätega). Keera tainas rulli ja lõika sellest ca 12-15 kaneelirulli. Tõsta rullid õliga määritud kõrgete äärtega ahjuvormi üksteise kõrvale. Kata vorm rätikuga ja lase rullidel ahju soojenemisena kerkida. Kuumuta ahi 200 kraadini, küpseta rulle ca 15-20 minutit, kuni nad on nii pealt kui alt kuldpruunid. Sulata tume šokolaad koos koorega ja nirista glasuur rullidele. Serveeri kohe.

3 comments:

  1. See on Sandra Vungi retsept, võiks viidata?;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seal allikas, kust mina leidsin ei olnud kahjuks autorit kirjas. Aga nüüd siis tean ja lisan pärast ka postitusele.

      Delete
    2. Täpsustan, et tegemist oli ühe Fb lehega.

      Delete