Sunday, January 22, 2017

Toorjuustukook kirssidega

Et eile lubasin külakostiks magustoitu viia, siis oli põhjust midagi uut proovida. Koogi tegin valmis vahetult enne minekut ja see ei jõudnud korralikult maha jahtuda, aga täna saime veel jääke nautida ja pole midagi parata, aga külmkapp mõjub juustukookidele ikkagi imehästi. Täna maitses mulle kook veel rohkem kui eile. All on klassikaline küpsistest põhi, keskel kreemine toorjuustumass ja peal kergelt hapukas kirssidest kaste.



Põhi:

200 g Digestive küpsised

80 g võid

Täidis:

1 purk kompott-kirsse (ca 700 g purk)

3 muna

1,5 dl Demerara suhkrut

2 dl 35% koort

600 g toorjuustu

Kate:

400 g külmutatud kirsse

1 tl kaneeli

5 sl suhkrut

1,5 sl maisitärklist

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm-se läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta põhja 220 kraadises ahjus ca 8 minutit.
Täidise tegemiseks pane kirsid nõrguma (ära vedelikku ära viska). Klopi munad suhkruga lahti, lisa vahustamata koor, toasoe toorjuust ja sega ühtlaseks massiks. Laota nõrgunud kirsid eelküpsetatud põhjale ja vala peale täidis. Küpseta 190 kraadi juures 45 minutit. Tõsta välja jahtuma. Katte tegemiseks sega paar supilusikatäit kompoti vedelikku maisitärklisega. Ülejäänud vedelik kalla kastrulisse, lisa sinna külmutatud kirsid, kaneel ja suhkur ning lase keema. Keeda madalal kuumusel ca 3 minutit, siis lisa tärklise segu, sega kuni kaste pakseneb ja tõsta pott tulelt. Pane 1/3 kastmest koogile ja jäta jahtuma. Ülejäänud kaste lisa koogi serveerimisel. Parima tulemuse saamiseks lase jahtunud koogil külmkapis taheneda (soovitavalt üleöö).

No comments:

Post a Comment