Wednesday, February 15, 2017

Kodune Snickers

Et kingituseks saadud raamatus oli kohe kuhjaga retsepte, mis suu vett jooksma ajasid, siis siin on järgmine katsetus. See magustoit ei ole päris Snickersi koopia, aga et põhilised koostisosad (soolapähklid, karamell, maapähklivõi) kattuvad, siis maitse poolest meenutab seda tuntud šokolaadi küll. Tegemist on siis sellise koogi/magustoiduga, mis on päris rammus, seega piisab juba väikesest tükist, et magusaisu rahuldatud oleks.


250 g tumedat šokolaadi

300 g suhkruga kondenspiima

250 g maapähklivõid

75 g soolapähkleid

175 g lehmakomme

50 g võid

Sulata šokolaaditükid ja kondenspiim veevannil ühtlaseks massiks. Sega teises kausis lahti maapähklivõi ning lisa sellele šokolaadi-kondenspiimasegu. Sega ühtlaseks massiks ja tõsta see küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ( ca 15 x 25 cm). Tõsta soolapähklid ka segu peale ja vajuta (näiteks tordilabida abil) õrnalt kinni. Pane potti või ja tükeldatud lehmakommid, sulata pidevalt segades, kuni tulemuseks on ühtlane mass. Laota saadud mass koogile ja tõsta külmkappi tahenema (vähemalt paar tundi).

No comments:

Post a Comment