Tuesday, March 7, 2017

Pork belly

Siit tuleb nüüd üks imelihtne, aga aeganõudev retsept. Sellist praadi mäletan juba lapsepõlvest, mulle meeldis juba siis see mõnusalt krõbe kamar. Liha ise jääb mahlane ja üsna rammus/rasvane, et kõrvale tasub kindlasti serveerida midagi tasakaalustavat. Pork belly retseptide valik on lai, on erinevate maitseainete/lisanditega, on erineva strateegiaga küpsetamise osas (osad pruunistavad kamara enne ja siis keeravad temperatuuri maha, aga mina proovisin siis vastupidist varianti), et tasub katsetada, milline see endale meelepäraseim versioon on. Kommentaariks veel niipalju, et mina kasutan kontidega lihatükki ja tulemus oli mõnusalt pehme.

1 kg kamaraga searibi

vett

soola

2 sibulat

4 küünt küüslauku

1 puljongikuubik

musta pipart

Lõika terava noaga liha kamaraga pool ruutudeks (NB! ära lihasse lõika). Tõsta liha sobivasse ahjuvormi ja vala keeva veega üle nii, et nahk jääks kindlasti veest välja. Maitsesta nahk soolaga. Puhasta küüslauk, koori ja poolita sibulad ning lisa need vette, samuti lisa sinna puljongikuubik. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 140-150 kraadises ahjus ca 3 tundi. Seejärel eemalda foolium, keera ahi kõrgeima kuumuse ja grillfunktsiooni peale ja küpseta kuni kamar on kuldne ja krõbe (ca 15 minutit). Võta liha ahjust, tõsta vormist välja ja mässi fooliumisse ca 15 minutiks "puhkama", seejärel maitsesta pipraga ning serveeri meelepäraste lisanditega.

Pilt on laenatud internetist.

No comments:

Post a Comment