Sunday, March 26, 2017

Kodujuustukook

Olen seda kooki nüüd paar korda teinud ja retsepti paika timminud, viimasel korral tuli tulemus selline nagu tahtsin ja kook ei vajunud laiali (nagu juhtus esimesel korral). Põhjaks kasutan šokolaadiküpsiseid, vahele panin külmutatud vaarikaid, peal on teraline kodujuustukreem ja lisandina serveerisin vaarikakastet/toormoosi, mis kenasti rammusa osa ära tasakaalustab.


Põhi:

1 pk (180 g) šokolaadiküpsiseid

80 g võid

Täidis:

(külmutatud) vaarikaid

4 dl vahukoort

4-5 sl suhkrut

1 suur pakk (380 g) kodujuustu

4 tl želatiini

4+1 sl vett

Serveerimiseks:

vaarikakastet/toormoosi

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud ümara lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta külmkappi. Vahusta koor suhkruga ja sega kodujuustu hulka. Sega väikses topsis želatiin 4 supilusikatäie veega ja lase mõni minut paisuda, aseta tops kuumaveevanni ja sulata kuni želatiin muutub ühtlaseks vedelaks seguks. Jahuta veidi ja lisa želatiinisegule 1 supilusika-täis toasooja vett ning vala segu vahukoore-kodujuustumassi hulka samal ajal vispliga segades. Võta põhi külmkapist, laota sinna peale vaarikad ja kalla peale täidis. Lase koogil külmkapis vähemalt 4 tundi taheneda ja serveeri vaarikakastmega.

1 comment:

  1. Proovisin teha täpselt retsepti järgi ja tuli väga hästi välja. Maitses suurepäraselt, meeldis ka lastele. Teen kindlasti veel.
    Aitäh hea retsepti eest!

    ReplyDelete