Nädalavahetusel küpsetasin külla kaasa kaks kooki, suurtele inimestele hapukama rabarberi-toorjuustukoogi ja laste palvel ka ühe brownie, mis neile natuke liigagi hästi maitses. Kartsin küll, et kuidas tulemus välja kukub, aga kõik klappis, kook jäi pealt heledam pruun ja kergelt rabe, seest aga parasjagu nätske ja mahlane (pilt on tehtud järgmisel päeval peale küpsetamist ja siin ei paista see nätskus enam hästi välja) ning maitselt peaks igale šokohoolikule mokka mööda olema. Selle küpsetise kõige keerulisem osa on seda mitte üle küpsetada ja siinkohal tasub meeles pidada, et brownie küpseb ka jahtumise ajal edasi, seega mina võtan koogi pigem minut liiga vara välja.
300 g võid
350 g tumedat šokolaadi
6 muna
4 dl suhkrut
3 dl nisujahu
1 tl soola
100 g valget šokolaadi
Sulata või ja tume šokolaad madalal kuumusel ühtlaseks massiks ja jäta jahtuma. Vispelda munad suhkruga korralikult lahti. Lisa šokolaadimass ja sega ühtlaseks. Siis lisa jahu ja sool ning sega läbi. Viimaseks lisa hakitud šokolaad. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi (ca 30 cm x 25 cm). Küpseta 175 kraadi juures ca 40 minutit, et kook oleks pealt rabe, aga seest piisavalt nätske.
No comments:
Post a Comment