Tuesday, September 19, 2017

Šokolaadikook suvikõrvitsa ja pähklitega

Kui antud retsepti nägin, siis lõi kohe lambike põlema, et peaks seda ise ka proovima, sest meie lastele meeldib šokolaadikook, aga neile ei meeldi suvikõrvits ja sellised retseptid on hea viis neile seda sisse sööta. Tegin retseptis väikesed muudatused ka, kasutasin oliiviõli asemel hoopis sulatatud võid ja glasuuri tegin ka poole vähem, kui ette nähtud. Retsept on päris Mari-Liis Iloveri blogist, aga siia panin kirja oma mugandustega variandi.


340 g riivitud suvikõrvitsat

100 g kreeka pähkleid

100 g võid

200 g tumedat šokolaadi

3 muna

2,5 dl rafineerimata roosuhkrut

100 g toortatrajahu

Glasuur:

1 dl vahukoort

100 g tumedat šokolaadi

Koori suvikõrvitsad ja eemalda keskelt seemnetega osa, riivi peene riiviosaga. Haki pähklid väikesteks tükkideks. Sulata või ja jäta jahtuma. Sulata šokolaad veevannil ja jäta jahtuma. Klopi muna suhkruga lahti, lisa sulatatud või, jahu ja šokolaad. Siis pigista suvikõrvitsast üleliigne vedelik välja ja lisa seegi segule. Viimasena sega juurde pähklid. Vala tainas võitatud ümarasse koogivormi (26 cm). Küpseta 180 kraadises ahjus ca 25-30 minutit. ( Mina tõstsin jahtunud koogi seejärel ööseks külmkappi ja vahetult enne serveerimist tegin glasuuri). Glasuuri tegemiseks pane väiksesse kastrulisse vahukoor ja šokolaad, sega kuumutades kuni saad ühtlase tulemuse (šokolaad on täielikult sulanud) ja vala see jahtunud koogile. 

No comments:

Post a Comment