Saturday, September 9, 2017

Vaarika-mousse´i tort

Suviselt kerge, magus-hapukas tort, mille kreemile annavad maitset vaarikas ja laim. Põhjaks kasutasin taaskord šokolaadiküpsiseid, millele lisasin purustatud mandleid, kuid vabalt võib ka mõne keerukama variandi valida (nt brownie), kuna mul oli ajasurve peal, siis läksin kergema vastupanu teed.


Põhi:

1 pk (ca 180) šokolaadiküpsiseid

0,5 dl hakitud mandleid

75 g võid

Kate:

300 g vaarikaid

2 dl suhkrut

1 tops (ca 380 g) kreeka jogurtit

2 dl vahukoort

6 želatiinilehte

2 laimi

1 sl vett

Kaunistamiseks:

vaarikaid, purustatud mandleid vms

Purusta küpsised, sega hakitud mandlite ja sulatatud võiga. Suru segu ümara lahtikäiva küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (26 cm) põhja. Püreesta vaarikad suhkruga, lisa jogurt ja vahustatud koor ning sega ühtlaseks massiks. Pane želatiinilehed külma vette 5 minutiks paisuma. Pressi laimidest mahl välja ja kuumuta seda koos 1 supilusikatäie veega keemiseni. Tõsta pott tulelt ja sulata selles kuivaks pigistatud želatiinilehed, lase natuke jahtuda. Nirista segu vispliga samal ajal segades vaarikasegusse. Kalla täidis põhjale ja tõsta vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema. Kaunista enne serveerimist vaarikate või muu meelepärasega. 

No comments:

Post a Comment