
Tainas:
250 g võid
200 g hapukoort
5 dl jahu
1 tl soola
Kreem:
1 liiter piima
3 dl suhkrut
4 sl jahu
4 muna
250 g võid
2 tl vanillisuhkrut
1-2 tl konjakit
Taina valmistamiseks sega kausis jahu ja sool. Lisa tükeldatud või ja hapukoor. Näpi tainas ühtlaseks massiks, mähi kilesse ja hoia tund aega külmas. Vahepeal valmista kreem. Selleks kuumuta potis piim ja suhkur pidevalt segades keemiseni. Klopi kausis ühtlaseks munad ja jahu. Vala piim munasegusse ja sega ühtlaseks. Kalla segu potti tagasi ja jätka kuumutamist nõrgal kuumusel ja pidevalt segades. Kui kreem on paksenenud, tõsta see tulelt. Jahuta kaane all täielikult. Maitsesta vanillisuhkru ja konjakiga (mina kasutasin koorelikööri). Vahusta teises kausis toasoe või. Lisa kreem vähehaaval ja pidevalt vahustades. Kuumuta ahi 225 kraadini. Jaga tainas 10 osaks. Rulli tainapallid jahusel laual ükshaaval ümmarguseks 24 cm läbimõõduga kettaks (et need ühtalsed tuleks tasanda servad tainale asetatud lahtikäiva koogivormi põhjaga, äralõigatud servad hoia alles ja küpseta need viimasena). Küpseta põhjasid ükshaaval 5 minutit. (Mina tegin tainast 4 võrdset palli, millest rullisin 4 suure ahjuplaadi suurust ristkülikut ja pärast küpsemist lõikasin need pooleks ning sain 8 ristküliku-kujulist plaati). Määri küpsenud ja jahtunud põhjade vahele kreemi nii et kõige pealmiseks kihiks jääks kreem. Küpsetatud tainaservad pudista peeneks ja puista koogile. Hoia kooki üleöö külmkapis, siis jõuab ta läbi imbuda (muidugi võib serveerida ka krõbedat kooki).
Sellest koogist saab rääkida ainult ülivõrdes! Need kes maitsesid need teavad:)
ReplyDeleteEino, ma tänan :)
ReplyDelete