Thursday, February 4, 2010

Porgandisai


Nii kui ma seda retsepti nägin, teadsin, et sellest saab üks lemmik, kuna minu arvates jäävad porgandiga küpsetised alati nii mõnusalt mahlased. Viimasel ajal pole saia poest enam ostnudki, kuigi oht on, et hommikusteks võileibadeks ei jää midagi alles, sest terve pere naudib ahjusooja saia söömist külma taluvõiga.


25 g toasooja pärmi

2,5 dl käesooja vett

1 tl soola

125 g kohupiimapastat

2,5 dl peeneks riivitud porgandeid

0,5 sl toiduõli

7,5 dl nisujahu

2,5 dl täistera nisujahu

Lahusta pärm väheses vees, lisa ülejäänud vesi, sool, kohupiimapasta, riivitud porgandid, õli ja lõpuks jahu. Sõtku ühtlaseks tainaks ja lase rätiku all pool tundi kerkida. Tõsta tainas jahuga üle puistatud lauale ja sõtku läbi. Vormi tainast pikk rull ja tõsta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase rätiku all veel kerkida 20 minutit. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 30 minutit, kuni sai on küps.

3 comments:

  1. See tundub vägagi isuäratav!

    ReplyDelete
  2. Mina leidsin sama retsepti pere ja kodu vahelt. Kuna näen, et see sinu perele väga maitseb, siis otsustasin ise ikka ka seda proovida. Loodan, et tuleb välja :)

    ReplyDelete
  3. Kindlasti tuleb, ma ise pole ka siiani eriline pärmitaignast küpsetaja olnud, aga see sai on igakord hästi välja tulnud.

    ReplyDelete