Monday, February 8, 2010

Ricottakook

Sõime seda kooki oma sõprade juures, maitse meeldis väga ja kui uurisin perenaiselt, kuidas kooki tehakse, selgus, et see on ülimalt lihtne (põhimõtteliselt kokku segamise vaev) ja vähem oluline ei ole ka asjaolu, et see on tõesti tervislik ja lahja küpsetis. Mõned päevad hiljem lehitsesin oma retsepte ja leidsin (ma arvan) täpselt sama koogi, siin ta nüüd siis on.



750 g ricottat

4 muna

2 tl vanillisuhkrut

1 apelsini riivitud koor

1 sidruni riivitud koor

2,5 dl suhkrut

1 dl tärklist

Peale:

marjapüreed

Määri lahtikäiv koogivorm seest võiga. Püreesta saumiksriga ricotta, lisa munad, vanillisuhkur ja tsitruseliste koored. Lisa ka eelnevalt omavahel segatud suhkur ja tärklis. Sega hoolikalt läbi ning vala vormi. Tõsta vorm kõrgete äärtega ahjuplaadile, kuhu vala väheke vett. Küpseta 180 kraadi juures 1 tund, lülita ahi välja ja lase olla veel lahtise uksega pool tundi. Pärast seda jahuta täielikult ja tõsta külmkappi, kus kook võiks seista üleöö. Serveeritud sai seekord püreestatud mustikate-maasikate ja suhkruga (võib lisada väheke ka 35% koort).

2 comments:

  1. Super hea ja lihtne kook! Aitäh ideede eest!

    ReplyDelete
  2. Palun-palun! Loodan, et saan neid teinekordki anda.

    ReplyDelete