Monday, December 20, 2010

Piparkoogid


Mina tegin sel aastal ühe korra piparkoogitainast ja tundub, et sellest jätkub jõuludeni. Tulemuseks sain 4 pakki ehk 2,8 kg tainast, seega, kel soov väiksem ports teha võib julgelt antud koguseid jagada. Kuna poest olid osad vajalikud maitseained otsa saanud, siis kasutasin valmissegusid, olin eelnevalt lugenud, et SM oma on küllaltki kange ja vürtsikas, seega segasin teda Meira maitseainega. Tainas tuli mõnusalt vürtsikas ja hästi rullitav.


4 dl tumedat siirupit

4 dl suhkrut

1 pk Meira piparkoogimaitseainet

1/2 pakki SM piparkoogimaitseainet

500 g võid

4 muna

1,2 kg nisujahu (ehk ca 2 liitrit)

4 tl soodat

Kuumuta siirup, suhkur ja maitseained potis keemiseni.Tõsta pott tulelt ning sega juurde tükeldatud või. Sega, kuni või on sulanud, siis lase jahtuda. Lisa kloppides ükshaaval munad.Sega söögisooda jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-võisegule. Sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse. Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile.Küpseta 200kraadises ahjus 6-9 minutit. Tainas säilib tavalises külmkapis kuni paar nädalat.

No comments:

Post a Comment